PNG ČEP OKRUGLI U CEV (MM) O 28 - POLUKRUŽNI

PNG ČEP OKRUGLI U CEV (MM) O 28 - POLUKRUŽNI

Osnovne karakteristike:

Nazivna dimenzija: o28 - polukružni
Način postavljanja: U cev
Za spoljašnju dimenziju cevi: o 28
Za debljinu zida cevi: od 1,2 mm do 2,5 mm
Materijal: PE (HDPE+LDPE)
Proizvođač: sr "BARNAK"
Kategorija: PNG
Podkategorija: PNG Čep okrugli u cev milimetarski polukružni


PNG Čep okrugli u cev milimetarski polukružni

...se nalazi u PNG grupi proizvoda. Prepoznatljivost PNG čepova je u tome, što se sastoje iz dva dela, prstena sa krilcima i unutrašnjeg čepa. Po kvalitetu spadaju u visoko kvalitetne čepove, sa jako brzom ugradnjom. Ovde se nalaze standardne dimenzije čepova za cevi od fi22 do fi30. PNG Čepove okrugle u cev milimetarske polukružne, gledano od gore, odlikuje ih okrugao oblik, a pogledom sa strane  primećujemo da je gornja površina polukružna i ulazi u ravan prsten, koji se sa stranom čepa spaja pod oštrim uglom (ne postoji nikakav radijus). 


PNG Čep okrugli u cev (mm) o28 - polukružni

... služi za zatvaranje krajeva okruglih cevi prečnika 28 mm sa debljinom zida koja se kreće od 1,2 mm do 2,5 mm . Primećujemo da je izrađen od jako kvalitetnih materijala. Unutrašnji deo je izrađen od tvrdog polietilena HDPE, što mu daje oblik i čvrstoću, dok je prsten izrađen od jako mekanog polietlina LDPE, što opet ima za posledicu, da prsten u potpunosti naleže na kraj cevi, čak i ako cev nije pravilno odsečena prilagodiće se nepravilnostima (naravno ako su u pitanju malo ekstremnije neravnine, onda mora da se upotrebi čekić). Završna obrada čepa je vrlo lepa, vidljivi deo prstena je jako prijatan na dodir (poliran), dok je unutrašnji čep (vidljiva strana) polukružnog oblika i prijatno matiran, što mu daje prefinjen izgled. 

Montaža čepa je više nego jednostavna, i traje samo par sekundi. Na kraj cevi koji želimo da zatvorimo, prvo stavimo prsten, a nakon toga u prsten postavimo unutrašnji čep. Rukom se pritisne unutrašnji čep, da bi u potpunosti seo u prsten. U većini slučajeva nema potrebe za nekom većom snagom, već je dovoljan samo blagi pritisak. Čep je tako napravljen, da sam zauzme pravilan položaj prilikom postavljanja, dakle nakon postavljanja, čep stoji idealno u centru (ako unutrašnjost cevi nema neke veće nepravilnosti). Nema potrebe za naknadnom doradom, čišćenjem viška sastruganog materijala i poslovima koji su na starijim modelima čepova bili nezaobilazni.

Čep se izrađuje u elegantnoj crnoj boji, ali ako se ukaže potreba, uvek može da se izrađuje i u kombinacijama više boja, kao i da se unutrašnji čep metalizira, ako za tim postoji potreba.


Primena mu je jako široka. Stolice, stolovi, ukratko sva metalna galanterija (ili njeni delovi) koja stoji pod određenim ili pravim uglom u odnosu na površinu na kojoj je postavljena. Isto tako, koristi se i u izradi, gelendera, stepenica, ograda, kapija ... Preporučujemo ga za prohromske cevi, jer njegova crna boja i oštri uglovi ističu boju i sjaj prohromskih cevi i daju jedan elegantan i skladan izgled takvoj konstrukciji. 


Ukratko PNG Čep okrugli u cev (mm) o28 - polukružni, je čep koji će zadovoljiti sve vaše zahteve, kako u estetskom tako i u funkcionalnom smislu, pogotovo kad se uzme u obzir njegov oblik, a o odnosu, cena-kvalitet možemo reći da kvalitet višestruko nadmašuje cenu.

13.08.2011


Nema proizvoda u ovoj kategoriji.